Det er et stort antall banker som tilbyr forbrukslån, og det er raskt og enkelt å søke om dette. Klikker man seg inn på Nanofinans sin side, har man muligheten til å la opptil 20 banker konkurrere om å presentere det beste lånetilbudet. Det stilles ingen krav til hva man bruker forbrukslånet til, noe som har gjort denne type lån svært populært. Det er med andre ord mange fordeler når man tar opp et forbrukslån.
Mange kan havne i en situasjon der man har samlet opp mye gjeld. Har man forbrukslån hos flere ulike banker, er det lett å miste kontrollen. Når man opplever at utgiftene på lånene er høyere enn det man klarer å betjene, kan man raskt få gjeldsproblemer. Heldigvis finnes det mange gode tips til hvordan man kan bli gjeldfri, og det krever at man gjør riktige prioriteringer og våger å ta tak i problemet.
Sett opp et budsjett
Å sette opp et budsjett er en nødvendighet når man skal bli gjeldfri. Oversikten bør blant annet inkludere hvor stor inntekt man har, og en oversikt over alle faste utgifter. Deretter må man ta potensielle utgifter med i beregningen, og samtidig huske på at man også skal ha penger igjen til nødvendige utgifter for å leve. Mange sider tilbyr budsjettmaler man kan bruke for å sette opp et ryddig og oversiktlig budsjett.
En annen ting som er en selvfølge når man setter opp et budsjett, er å få en oversikt over alle lånene man har. Har man forbrukslån flere plasser, kan man hos de fleste banker logge seg inn på siden for å få en eksakt oversikt over gjenværende gjeld. Når man har fått en oversikt over hvor mye man har til gode hver måned, kan man fokusere på ett bestemt lån hvor man betaler ned et større beløp enn vanlig.
Kortsiktige prioriteringer
Mange tenker ikke så mye over hva pengene går til i hverdagen, og det er lett at man bruker litt penger her og litt penger der. Et skritt mot en gjeldfri hverdag vil være å kutte ned på unødvendige utgifter, og det betyr at man må være veldig streng mot seg selv. Sparetipsene kan være så enkle som at man tar med seg matpakke på jobb istedenfor å kjøpe mat i kantina.
Det vil være gunstig å sette opp et matbudsjett, og se hvor man kan spare på dette området. Jo mer penger man sparer, jo mer penger har man til overs for å betale ned på forbrukslånene. Følg med på tilbud i butikken, og handle for flere uker framover i stedet for å gjøre dyre småkjøp. Man bør også styre unna dyre restaurantbesøk, her er det mye penger å spare ved å være konsekvent.
Langsiktige prioriteringer
Det er ikke enkelt å trå inn i en livsstil hvor man prøver å spare på alle områder, men man må huske på at prisen er at man blir raskere gjeldfri og har penger til overs. Før man bestiller flybilletter til ferieturer, bør man spørre seg selv hvordan dette vil påvirke nedbetalingsplanen og budsjettet man har satt opp. Om det å bli gjeldfri er førsteprioritet, er det kanskje lurt å utsette ferien eller gå for et billig alternativ.
Vi mennesker er ofte drevet av et behov for å tilfredsstille det man har lyst på umiddelbart, noe som fører til mange unødvendige kjøp. Men man vil raskt oppdage at ved å fokusere på sparing, vil man raskt sitte igjen med penger som kommer godt med til nedbetaling av lånet. Kontakter man banken, vil man hos de fleste få muligheten til å betale inn et større beløp de månedene man har råd til det.
Sett opp en tidsramme
Når man er ferdig med å sette opp en oversikt over gjelden man har, må man regne ut en tidsramme på hvor mye tid man blir å bruke på nedbetalingen. Dette kan variere fra noen måneder til flere år. Allerede da må man innstille seg mentalt på å følge et strengt spareregime så lenge nedbetalingen pågår. Det er viktig å huske på at prisen man sitter igjen med til slutt vil være verdt det.
Man kan også bestemme seg for hvor lang tid man ønsker å bruke på nedbetalingen, så lenge budsjettet tillater det. Fordelen med dette er at man klarer å betale ned gjelden raskere, og ulempen er at man lett kan bli demotivert. Med en streng nedbetalingsplan vil man ha mindre penger enn normalt å rutte med, og det kan oppleves som tungt for mange. Det er viktig at man også tar høyde for uforutsette utgifter.
Refinansiering
- Det er lurt å registrere et fast trekk i nettbanken
- Se på muligheter for å øke inntekten
Det kan være lurt å få samlet alle smålånene til ett lån, og dette er mulig ved å refinansiere beløpene. Man tar med andre ord opp et helt nytt lån som betaler ut de gamle lånene. På denne måten kan man sikre seg gode rentebetingelser og bedre oversikt over økonomien, noe som gjør det lettere å få betalt ned gjelden. Det er lurt å sjekke betingelsene hos flere forskjellige banker når man søker.